Kinderdagverblijf Just Kiddies Logo

Wie zijn wij

Just Kiddies is een particuliere organisatie voor kinderopvang en buitenschoolse opvang en biedt dagopvang aan kinderen van 8 weken tot 13 jaar. Wij staan voor kwalitatief hoogwaardige kinderopvang en kiezen daarom bewust voor kleinschaligheid. Hiermee creëren we ruimte voor persoonlijke aandacht.

Elk kind is uniek, groeit, bloeit en ontwikkelt zich op eigen tempo. Op een dag leren ze lopen, maar elke dag zetten ze wel weer een nieuwe stap. Een vast team van enthousiaste, ervaren en goed opgeleide pedagogisch medewerkers helpt ze hierbij in een veilige, hygiënische, ruime en huiselijke speelomgeving. Zo bieden we kinderopvang met thuisgevoel.

Onze Roots

Just Kiddies is gestart in 2005. Bram en Simone Halters wilden een ander soort kinderopvang bieden aan kinderen: Kleinschalig, professioneel en huiselijk. Waarom?

‘Wij waren ouders die onze vraagtekens zette bij de manier waarop ons kind werd opgevangen. Het kinderdagverblijf begon in onze ogen steeds meer fabriekachtige vormen aan te nemen. Wij zagen dat pedagogisch medewerkers in een keurslijf van interne regelgeving waren gedwongen. We voelden te weinig passie en betrokkenheid bij het management. Dit gaf een gevoel van onbalans op de werkvloer. Vanuit die onvrede wilde we bewijzen dat het anders kon en zijn we onze eerste vestiging in ons huis gestart. Die kleinschaligheid en ruimte voor talent in de kinderopvang voelde goed bij alle betrokkenen. Dat zal ook nooit veranderen.’

Wilt u kennismaken met één van onze vestigingen? Neem dan gerust contact op met uw voorkeurs locatie, u kunt de contactgegevens vinden bij de desbetreffende locatie.

Doelstellingen

Just Kiddies wil de algehele ontwikkeling van een kind stimuleren. Dat vraagt om persoonlijke aandacht en daarmee een kleinschalige opzet. Natuurlijk houden we hierbij rekening met de wensen van de ouders t.a.v. opvoeding, verzorging en voeding. Dat hoort bij kinderopvang met thuisgevoel en ligt verankerd in ons pedagogische beleid en onze organisatie.

Persoonlijke zorg op onze kinderdagverblijven

Kleinschaligheid

De markt voor kinderopvang is het laatste decennium door fusies beheerst. Kinderdagverblijven zijn hierdoor steeds groter en onpersoonlijker geworden. En dat staat haaks op de visie van Just Kiddies. Onze kinderopvang vestigingen bieden ruimte aan maximaal 40 kinderen waardoor alle kinderen, begeleiders en ouders snel met elkaar vertrouwd raken, én blijven. Kleinschaligheid schept warmte en geborgenheid waar kinderen, maar ook de pedagogisch medewerkers zich prettig bij voelen.

Een dagje opvang

De dagopvang begint ‘s ochtends tussen 7.30 en 09.00 uur als de kinderen worden gebracht. Afhankelijk van hun leeftijd ziet hun dag er bijvoorbeeld als volgt uit:

Baby’s (0 – 1 jaar)
Het dagritme van de allerkleinsten wordt zoveel mogelijk afgestemd op het ritme thuis. Ouders krijgen elke dag een verslag van alle activiteiten, de verzorging, het eten, drinken en slapen. We wisselen veel af tussen een speelmat, de box, het wipstoeltje en bijvoorbeeld de baby gym zodat alle zintuigen van de baby’s worden gestimuleerd. Zodra baby’s kunnen zitten, kunnen ze meedoen aan de gezamenlijke activiteiten.

Dreumesen (1 – 2 jaar)
Dreumesen hebben nog steeds 1 tot 2 slaapjes nodig en eten samen met de andere kindjes aan tafel. Rond 9.30 uur krijgen ze lekker vers fruit met sap en tussen de middag een brood- of verse warme maaltijd (afhankelijk van de wensen van de ouders). Tussendoor krijgen ze fruit, rauwkost, cracker, kaakje, traktatie of een rijstwafel.

. We bieden ze ook veel activiteiten aan zoals knutselen, boekjes lezen, dansen, zingen, klimmen en fietsen. We zijn het liefst zoveel mogelijk buiten met de kinderen.

Peuters (2 – 4 jaar)
Bij de peuters staat samen spelen centraal. We organiseren dan ook veel activiteiten, waaronder lezen, liedjes zingen, puzzelen, dansen, rennen, klimmen, fietsen en klauteren. De peuters eten samen, meestal een verse warme maaltijd. Hierna kunnen ze lekker rusten in hun bedje.

De dagopvang eindigt meestal tussen 16.00 en 18.30 uur. Ouders krijgen dan meteen verslag van de gebeurtenissen van die dag.

Op de werkvloer

Geen kind is hetzelfde, waardoor een persoonlijke benadering vanzelfsprekend nodig is. Daarom werken onze pedagogisch medewerkers niet binnen een keurslijf van beklemmende regels. We selecteren onze pedagogisch medewerkers op passie, professionaliteit en ambitie. En dus krijgen ze naast richtlijnen ook de verantwoordelijkheid en vrijheid om zelf invulling te geven aan kinderopvang met thuisgevoel.

Pedagogisch medewerkers krijgen verantwoordelijkheid, maar staan er nooit alleen voor. In onze open en vriendelijke cultuur heerst absolute teamgeest. Pedagogisch medewerkers én management lossen samen onze belofte in: Kinderopvang met thuisgevoel.

Bereikbaarheid

Just Kiddies voldoet uiteraard aan alle wettelijke regelgeving en heeft voor al haar vestigingen een gebruiksvergunning. Onze vestigingen zijn huiselijk en zijn altijd goed bereikbaar per auto of fiets. Ook via de telefoon en e-mail is Just Kiddies goed te bereiken. Ook ’s avonds. Er zijn tenslotte meer dan genoeg redenen te bedenken waarom het belangrijk is om Just Kiddies te willen bereiken. Uw kind is bijvoorbeeld ziek of werk vergt plotselinge aandacht en flexibiliteit van Just Kiddies. Dan wilt u niet met een antwoordapparaat afgescheept worden. Just Kiddies is er voor u. Dat geldt niet alleen voor onze medewerkers, maar ook voor het management.