De Toverboom | Leiden

De Toverboom is een kleinschalig locatie met een bewuste visie, bestaande uit een verticale groep van maximaal 12 kinderen, met de mogelijkheid tot een uitbreiding met een tweede groep.

Wilt u eens een kijkje komen nemen bij Just Kiddies de Toverboom? Neem dan gerust contact op met onze vestigingsmanager Femke Koppens en maak een afspraak voor meer informatie en eventueel een rondleiding door het pand.

Binnen onze visie streeft de Toverboom een aantal elementen vanuit de antroposofie na zoals;

Zoveel mogelijk biologische dynamische voeding (ook uit eigen moestuin).

Aandacht voor de seizoenen en jaarfeesten zoals een seizoenstafel, het hele jaar door kunnen buiten spelen),  het vrije spel ( kinderen leren door te spelen, zo wordt de creativiteit en de fantasie geprikkeld) en de aankleding van de groep; zachte harmonieuze kleuren wat zorgt voor een rustige sfeer en er wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen.

Wij vinden het belangrijk dat kinderen de Toverboom als een tweede thuis zien, zich veilig voelen en zich kunnen ontplooien. Aandacht en liefde krijgen staan op de voorgrond. Wij volgen het individuele kind in zijn/haar behoeftes en anticiperen daarop. Tevens streven we er naar om een sfeer te creëren die het gezinsleven weerspiegelt. Dit doen we door te werken met verticale groepen (0 tot 4 jaar) waarbij het jongere kind leert van het oudere kind en de oudsten hun zorgzame kant kunnen ontwikkelen. Bij de Toverboom betrekken wij de kinderen bij huishoudelijke klusjes, zoals brood bakken, oogsten uit de moestuin, de tuin aanvegen, was ophangen en meer. De kinderen komen in aanraking met de natuur en leren hier respect voor te hebben.

Het pedagogisch beleid van de Toverboom is geïnspireerd door de meest waardevolle inzichten van verschillende pedagogen, waaronder: Rudolph Steiner, Thomas Gordon, Loris Malaguzzi en Maria Montessori. Tevens werken wij volgens Onvoorwaardelijk Ouderschap van Alfie Kohn.

Just Kiddies de Toverboom is een kleinschalig en gezellig kinderdagverblijf aan de Turkooislaan in Leiden. Zeer goed bereikbaar en in de ruimte naast het kinderdagverblijf is een BSO gevestigd.

Het Team

Waarom kiezen voor Toverboom?

Waarom kiezen voor de Toverboom?

– Er wordt zoveel mogelijk gekookt met verse biologische dynamische producten zonder toevoegingen en geraffineerde suikers.

– Een moestuintje is aanwezig, waar groenten en fruit geteeld wordt.

– Natuurlijke en duurzame (verzorgings-) producten worden gebruikt o.a bamboe servies en Weleda producten

–  Aanwezigheid van houten speelgoed en speelgoed met een open einde zoals grimms, plantoys en de wobbel.

– Kinderen worden gevoed op verzoek

– Er is een niet-laten-huilen beleid

– De mogelijkheid om uw kindje te dragen in de draagdoek

– Persoonlijk contact met de ouders hechten wij veel waarde aan. (de locatiemanager Femke Koppens-Guijt, is elke dag bereikbaar).

Openingstijden

Just Kiddies is 52 weken per jaar geopend van maandag tot en met vrijdag van 07.30 uur tot 18.30 uur. Als u uw kind om 7 uur brengt, rekenen wij 9,00 euro per uur.  Mocht u een flexibel rooster hebben is dat ook mogelijk, voor een Flexibel Contract rekenen wij ook €9,00 per uur. Ouders kunnen zelf een keuze maken of ze van de verlengde openingstijden gebruik willen maken, als ze deze niet nodig hebben, betalen ze hier dus ook niet voor.

Uitzonderingen zijn wel de algemeen vastgestelde feestdagen:

  • Kerstmis (eerste en tweede kerstdag)
  • Nieuwjaarsdag
  • Pasen (eerste en tweede paasdag)
  • Hemelvaartsdag
  • Pinksteren (eerste en tweede pinksterdag)
  • Koningsdag
  • Overige door de overheid erkende nationale feest- en gedenkdagen.

De locatie

Tarieven

In de onderstaande prijzentabel geven wij u inzicht wat u per maand betaalt aan kinderopvang.

Het uurtarief voor kinderopvang bij Just Kiddies Toverboom voor 2019 is € 8,39. Extra opvang is tegen het geldende uurtarief.

Flexibele opvang is 9,00 euro

Het aantal uren opvang per dag is 11 uur, van 07.30 uur tot 18.30 uur. Openingstijden zijn mogelijk van 07.00 uur tot 19.00, alleen indien dit van tevoren wordt aangegeven.

Er wordt elke maand een vast bedrag gerekend, ongeacht de werkelijk genoten opvang.

Hieronder kunt u zien welke maandelijkse tarieven Just Kiddies hanteert in verhouding tot het aantal dagdelen. Minder dan 52 weken per jaar afnemen is mogelijk, wij bespreken graag persoonlijk met u uw wensen?

Dagdelen bij Just Kiddies zijn ochtenden (07.30 uur tot 13.00 uur) en middagen (13.00 uur tot 18.30 uur).

Wij hebben een minimale afname van 2 dagdelen in verband met het wenproces.

Prijzen 2019

Dagdelen Tarief per maand kindje
2 € 400,-
3 € 599,-
4 € 799,-
5 € 999,-
6 € 1.199-
7 € 1.399,-
8 € 1.598,-
9 € 1.798,-
10 € 1.998,-

Oudercommissie

Just Kiddies wil graag dat ouders een stuk verantwoordelijkheid nemen om de kwaliteit van de kinderopvang te bewaken en te verbeteren. Elke vestiging van Just Kiddies heeft daarom ook een oudercommissie die ons adviseert bij belangrijke onderwerpen betreffende de kinderopvang. De oudercommissie behartigt de gemeenschappelijke belangen van ouders.

Just Kiddies de Toverboom
E-mailadres: OCToverboom@gmail.com

GGD Rapporten

Klik hier voor de GGD rapporten van deze locatie.
GGD Rapport 2018
GGD Rapport 2017

Contact

Om kennis te maken met kinderdagverblijf Just Kiddies de Toverboom vragen wij u als ouders/verzorgers om eens langs te komen. U wordt met open armen ontvangen door onze enthousiaste leidsters die u tijdens dit gesprek informatie geven over het kinderdagverblijf en uw vragen kunnen beantwoorden. Vanzelfsprekend zullen wij u rondleiden door het kinderdagverblijf. Wij laten u graag van de sfeer proeven om zo een goed beeld te kunnen vormen van wie wij zijn en hoe onze werkwijze is.

Wilt u een kijkje komen nemen? Neem dan gerust contact op met vestigingsmanager Femke Koppens en maak een afspraak voor meer informatie en eventueel een rondleiding door het pand.

Just Kiddies de Toverboom
Turkooislaan 131
2332 RK Leiden
Telefoonnummer: 06-53 21 54 46
E-mail: toverboom@justkiddies.nl

KVK nummer: 68606621

LRK nummer:311257057